Andrei Gargalîc, un reprezentant al afacerilor lui Grigore Caramalac în Moldova, reţinut de către oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO moldova-today.com
FOTO moldova-today.com

Andrei Gargalîc, un presupus reprezentant al hoţului în lege Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, în afacerile din Republica Moldova, a fost reţinut de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) şi Inspectoratul Naţional de Investigaţii. Oamenii legii au întreprins luni, 2 octombrie, mai multe perheziţii la întreprinderile gestionate de acesta.

Potrivit realitatea.md, dosarul penal pe numele lui Andrei Gargalîc a fost iniţiat pe 17 august 2017, pentru evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, comisă de întreprinderile gestionate de către acesta.

Începutul activităţii financiare a celor doi este de la momentul fondării întreprinderii SRL „Intervis”, unde aceştea erau cofondatori. Urmărirea penală a stabilit că din perioada 2007 - prezent, factorii de decizie ai S.R.L. „Club Royal Park Company”, fiind asistată de întreprinderea offshore „Kyriant Trading Limited” care şi este fondatorul primei companii, prin intermediul întreprinderilor paravan „SRL Moldconstruct Market” şi SRL „Moldconstruct Service”, ulterior şi a întreprinderilor delincvente de tip „fantomă” - SRL „Sinis”, SRL „Azur International”, SRL „Grain-Groupe” şi SRL „Climcom-Investgrup”, s-ar fi eschivat de la achitarea impozitului pe venit în sumă totală de aproape 4 milioane de lei şi a TVA-ului în sumă totală de peste 6 milioane de lei, bani ce se presupune că ar fi fost investiţi în construcţia bunurilor imobile din strada Trandafirilor 6/2, din Chişinău.

De asemenea, în perioada 2007 - prezent, factorii de decizie ai S.R.L. „Club Royal Park Company” (Gargalîc), prin intermediul SRL „Impex Bussinescom”, companie care până la 12.07.2016 a avut în calitate de fondator şi administrator aceeaşi persoană ca şi SRL „Club Royal Park Company”, utilizând întreprinderea delincventă de tip „fantomă” - SRL „Rumitox”, ar fi utilizat scheme criminale de evaziune cu prejudicierea bugetului de stat prin neachitarea impozitului pe venit în sumă totală de 3.415.248 lei şi a TVA-ului în sumă totală de 5.692.080 lei, notează sursa citată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite