Kazahstan a trimis spre România un prim transport de petrol expediat din portul turcesc Ceyhan

0
Publicat:

O companie din Kazahstan a început să exporte petrol kazah din portul Ceyhan spre România, potrivit serviciului de presă al companiei petroliere Compania KazMunayGas (KMG).

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Magzum Mirzagaliev, director al KMG, a anunțat că a vizitat portul din Turcia și a fost informat despre procesul de xpediere a petrolului către rafinăria Petromidia. 

"Astăzi suntem prezenţi la un eveniment important pentru industria naţională de petrol şi gaze. Nu este o coincidenţă faptul că şeful statului acordă o atenţie atât de mare dezvoltării de noi rute de aprovizionare pentru petrolul kazah.

În această ordine de idei, este bine că acordurile noastre cu compania azeră SOCAR au devenit acum o realitate. Acest lucru indică perspective bune pentru extinderea în continuare a cooperării noastre", a declarat Mirzagaliev, relatează news.ro.

O primă încărcătură de peste 80.000 de tone de petrol va porni din terminalul Ceyhan și va fi transportat cu petrolierul kazah Alatau. Acesta se va îndrepta spre portul Constanța, de unde se va descărca petrolul pentru rafinăria Petromidia. 

Petrolul kazah nu este supus sancţiunilor occidentale, spre deosebire de ţiţeiul rusesc. 

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite