VIDEO Salariul umilitor de 43 de dolari provoacă lupte de stradă în Bangladesh

0
0

Peste 100 de oameni au fost răniţi în Bangladesh, după ce sute de angajaţi din domeniul textil, nemulţumiţi de salariul lunar de 43 de euro, cel mai mic din lume, s-au luptat pe străzi cu poliţia timp de două zile.

Muncitorii din fabricile de textile din Bangladesh sunt cei mai prost plătiţi angajaţi din lume în domeniul industrial. Ei primesc salariul minim de 43 de dolari pe lună şi spun că au nevoie de măcar 75 de dolari ca să facă faţă preţurilor la mâncare. Muncitorii din Bangladesh au avut luna trecută salariul de 20 de dolari pe lună.

În Bangladesh există peste 4.500 de fabrici de textile, în care peste trei milioane de muncitori produc 80% din exporturile ţării. Printre firmele care se aprovizionează din Bangladesh se numără Zara, Marks&Spencer, Carrefour, Wal-Mart, Tesco.

Protestatarii au devastat vineri, sâmbătă şi duminică, zona industrial Ashulia, din nordul capitalei Dhaka: au blocat drumurile, au ars cauciucuri în stradă, au devastat fabrici, au incendiat maşini şi magazine. Poliţia a răspuns cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene. Alţi peste 10.000 de muncitori au blocat mai multe drumuri din ţară.

În urma luptelor, şeful poliţiei din Ashulia a fost rănit.

Premierul Sheikh Hasina Wazed a spus că nu va tolera protestele şi le-a transmis oamenilor să se întoarcă la locul de muncă, ameninţându-i pe cei care nu vor să facă asta cu măsuri dure.

Peste 20.000 de muncitori au părăsit locul de muncă în semn de protest faţă de politica guvernamentală.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite