VIDEO Obama a evitat „un masacru“ de Ziua Recunoştinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Am o datorie, în calitate de preşedinte al celei mai puternice ţări din lume: să graţiez doi curcani", a explicat Obama presei, ieri, pe peluza Casei Albe. Din „lista scurtă" de 25 de curcani selecţionaţi pentru tradiţionala „graţiere" înainte de Ziua Recunoştinţei, Barack Obama a ales doi - pe Apple (Măr) şi Cider (Cidru).

Liderul de la Casa Albă i-a iertat pe cei doi curcani de la tăiere, explicând, cu umor, că astfel a „evitat un masacru măcar pe luna noiembrie".  Este o aluzie la „masacrul" suferit de democraţi la alegerile parţiale din 2 noiembrie, când republicanii au preluat conducerea Camerei Reprezentanţilor.

„O miză mare"

Graţierea s-a făcut în prezenţa fiicelor sale, Sasha şi Malia, şi a preşedintelui Federaţiei Naţionale a Curcanilor, Yubert Envia. Cei 25 de curcani au defilat pe muzică, într-un soi de concurs inedit. „Este ca versiune curcănească a emisiunii „Dansând cu starurile", numai că aici miza pentru competitori este mult mai mare. Doar una dintre perechi va supravieţui şi va câştiga premiul cel mare - propria viaţă".  Preşedintele american a fost cât pe ce să izbucnească în râs când a declarat că respectivii curcani au primit şi o „vacanţă integral plătită la Washington, unde au fost ţinuţi pe porumb la Hotelul W". Cei doi curcani îşi vor petrece fericiţi restul zilelor în grădinile de la Mount Vernon, proprietatea primului preşedinte american George Washington, la sud de capitala federală care îi poartă numele. Preşedintele american şi familia sa urmau să meargă ieri după-amiază la sediul unei asociaţii umanitare din Washington, pentru a dona doi curcani cu care să se asigure o masă pentru persoanele nevoiaşe. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite