VIDEO Libanul, zguduit de un dublu atentat sângeros asupra unor moschei din Tripoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat terorist după rugăciunea de vineri FOTO Reuters
Atentat terorist după rugăciunea de vineri FOTO Reuters

Cel puţin 46 de persoane au fost ucise, iar alte 350 au fost rănite într-un dublu atentat cu maşini capcană, produs în oraşul libanez Tripoli, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate, conform AFP. Atacurile teroriste au avut loc în timpul rugăciunilor de vineri ale credincioşilor musulmani din Tripoli.

Prima explozie a avut loc în apropierea moscheii Taqwa la ora locală 13.30, unde se desfăşura o slujbă şeicul salafist, Salem al-Rafei, un cunoscut oponent al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

A doua deflagraţie a avut loc câteva minute mai târziu, în apropierea portului din Tripoli, în apropierea moscheii Salam, unde un alt lider salafist, Bilal Baroudi, conducea rugăciunile de vineri.


FOTO Reuters

Dublu atentat terorist la două moschei din Tripoli

„A fost ca un cutremur, tot oraşul a fost zguduit“, a declarat pentru publicaţia libaneză Daily Star, o martoră care locuieşte în apropierea moscheei Salam.

Libanul, zguduit de un dublu atentat sângeros asupra unor moschei din Tripoli

Zeci de maşini au luat foc şi clădirile din apropierea celor două lăcaşuri de cult au fost avariate, instalându-se o stare de panică între locuitorii din Tripoli. Părţi din tavanul moscheii Taqwa s-au prăbuşit în urma puternicei deflagraţii. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite