Un japonez a devenit primul navigator nevăzător care a traversat fără oprire Oceanul Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Japonez orb a traversat Pacificul

Un navigator japonez a devenit sâmbătă primul nevăzător care a traversat fără oprire Oceanul Pacific la bordul unei velier, a anunţat presa japoneză, citată de AFP.

Mitsuhiro Iwamoto, în vârstă de 52 de ani, a sosit dimineaţă în portul Fukushima la bordul velierului lung de 12 metri, la aproape două luni după ce a părăsit California.                

Iwamoto, care locuieşte în San Diego, pe coasta Californiei, a părăsit oraşul american la 24 februarie, împreună cu Doug Smith, un navigator american care l-a ajutat, oferindu-i informaţii despre direcţia vântului. 

Este vorba despre a doua tentativă a navigatorului japonez. Acum şase ani, prima sa călătorie a fost scurtă şi s-a încheiat după ce ambarcaţiunea sa cu vele s-a scufundat după ce a lovit o balenă. 

"Sunt acasă. Mulţumesc", a spus japonezul în timpul unei petreceri organizate la sosirea sa la Fukushima, care a pus capăt unei călătorii de aproape 14.000 de kilometri.                

"Nu am abandonat şi mi-am îndeplinit visul", a spus el, citat de agenţia japoneză de presă Kyoto News. 

Este pentru prima dată când un nevăzător a realizat o traversare a Oceanului Pacific, a subliniat aceeaşi sursă.               

Japonezul, care şi-a pierdut vederea pe când avea 16 ani, a întreprins această călătorie pentru a strânge fonduri pentru activităţi de caritate, inclusiv pentru a susţine eforturile medicilor de a preveni maladii care duc la orbire, potrivit site-ului său.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite