Un fost apropiat al lui Saddam Hussein şi „creier“ al grupării Statul Islamic în Irak a fost ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ezzat Ibrahim al-Douri, consilier al fostului preşedinte irakian Saddam Hussein şi lider al jihadiştilor Statului Islamic din Irak, a fost ucis vineri într-o operaţiuni de amploare a armatei irakiene. Raed al-Jubouri, guvernatorul provinciei Salahuddin, a declarat că Ibrahim al al-Douri a fost ucis, prezentând o imagine a cadavrului.

Postul de televiziune Al-Arabiya a arătat imagini ale unui bărbat decedat având semnalmentele lui Al-Douri, despre care a se presupune şi că a stat în spatele actualei insurgenţe contra guvernului de la Bagdad dominat de şiiţi.

Experţii irakieni prelevează mostre de ADN pentru a confirma identitatea bărbatului ucis. Khaled Jassam, membru al comitetului de securitate al Consiliului provinciei Salahuddin, a declarat că structura din care face parte este „'70% sigură că Al-Douri a fost ucis, dar trebuie aşteptate rezultatele testelor medicale“'.

„Este o mare victorie pentru serviciile de securitate irakiene. Ibrahim al-Douri este un lider terorist“, a precizat al-Jubouri, explicând că fostul consilier prezidenţial al lui Saddam Hussein devenise lider al filialei irakiene a reţelei sunnite Statul Islamic.

Decesul fostului consilier al lui Saddam Hussein nu a fost confirmat oficial.

Ibrahim al-Duri era dat în urmărire de Statele Unite de la înlăturarea regimului Saddam Hussein, în 2013.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite