Un elicopter al Forţelor Internaţionale de Pace s-a prăbuşit în Egipt. Opt oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un elicopter cu 9 membri ai  forţelor internaţionale de pace la bord s-a prăbuşit în Peninsula Sinai din Egipt  FOTO captură
Un elicopter cu 9 membri ai  forţelor internaţionale de pace la bord s-a prăbuşit în Peninsula Sinai din Egipt  FOTO captură

Opt membri ai forţelor internaţionale de pace din Peninsula Sinai din Egipt au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit.

Iniţial, surse israeliene citate de AFP şi AP au declarat că cinci dintre membrii Forţelor Internaţionale şi Observatorilor (MFO) aflaţi la bord erau americani, iar ceilalţi doi sunt un francez şi un ceh. 

Între timp MFO a transmis că din cei nouă oameni de la bord n-a mai supravieţuit decât unul, un american, care a fost transportat la un spital israelian. Cei care au murit sunt şase americani, un francez şi un ceh.

MFO a declarat că va deschide o anchetă dar în acest moment totul indică ipoteza unui accident.

„Apreciem enorm cooperarea şi suportul oferite de Egipt şi Isarel în eforturile de recuperare”.

În zonă operează militanţi jihadişti care în ultimii ani au ucis sute de egipteni din forţele de securitate, dar şi civili.

Armata israeliană a declarat că a ajutat la operaţiunile de salvare, în timp ce MFO a confirmat că investighează un incident în care a fost implicat unul din elicopterele sale fără a oferi alte detalii. Armata americană a transmis că e la curent cu prăbuşirea şi investighează ce s-a întâmplat.

Un oficial egiptean a declarat că pare să fie vorba de o defecţiune tehnică.

MFO, cu sediul la Roma, este o forţă independentă de pace ce monitorizează frontiera dintre Egipt şi Israel după un acord de pace încheiat între cele două ţări în 1979. Este formată din 1,154 de personal militar din 13 ţări, cei mai mulţi provenind din SUA, Columbia, Fiji şi Franţa. 

Celelalte ţări sunt Australia, Canada, Cehia, Italia, Noua Zeelandă, Norvegia, Marea Britanie şi Uruguay.

SUA ar fi intenţionat să-şi mai retragă trupe din aceste forţe din peninsula Sinai care acoperă suprafaţă  de peste 10.000 de kilometri pătraţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite