Ucraina se pregătește de apărare. Peste 1000 km de cazemate și linii defensive sunt în contrucție

0
Publicat:

"Peste 1.000 de kilometri" de linii defensive sunt construite sau în curs de construcţie pe frontul din Ucraina, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat BFMTV şi Le Monde, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Soldați ucrainieni. Foto: Profimedia
Soldați ucrainieni. Foto: Profimedia

"Trebuie să ştiţi că atunci când vorbim de fortificaţii este vorba de un proces constant, nu vorbim de kilometri sau sute de kilometri, ci de peste 1000 de kilometri de construcţie. Prin urmare, este o sarcină foarte complexă", a subliniat preşedintele ucrainean, menţionând "trei linii de apărare" deja "construite" împotriva forţelor ruse, în estul, sudul şi nordul Ucrainei.

"Atât timp cât rezistă Ucraina, armata franceză poate rămâne pe teritoriul francez", a afirmat, de asemenea, Zelenski, în timp ce a pledat pentru trimiterea de "personal tehnic" pentru "coproducţia" de tunuri Caesar şi "instruire".

"Copiii voştri nu vor muri în Ucraina", a afirmat preşedintele ucrainean, potrivit interviului acordat postului de televiziune francez BFMTV şi cotidianului Le Monde. Pe 26 februarie, preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că nu trebuie "exclusă" pe viitor trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, în numele unei "ambiguităţi strategice".  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite