Taxele vamale impuse de Trump Chinei au intrat în vigoare. Beijingul denunţă un război comercial şi anunţă o ripostă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de la Beijing au reacţionat imediat, vineri, odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife vamale impuse de preşedintele american Donald Trump pentru importurile de mărfuri din China.

În total, 818 produse din China, între care maşini, componente de avioane sau hard-diskuri, sunt vizate de noile tarife vamale de 25% impuse de administraţia Trump.

Odată cu intrarea în vigoare a acestor tarife, Beijingul a denunţat imediat că este vorba de „cel mai mare război comecial din istoria economică“ şi a promis să-şi apere drepturile la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

„Pentru a apăra interesele fundamentale ale ţării şi ale populaţiei, (China, n. red.) este constrânsă la o ripostă“, a subliniat Ministerul chinez al Comerţului într-un comunicat, potrivit AFP.

Beijingul nu a dat detalii despre eventualele măsuri de răspuns, dar a avertizat anterior că ar putea impune taxe pentru importuri americane în valoare de 34 de miliarde de dolari.

„Un război comercial este ultimul lucru pe care ni-l dorim. Am declarat în mai multe rânduri că nimeni nu poate ieşi învingător dintr-un război comercial“, a declarat Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de AFP.

Administraţia Trump consideră că noile tarife impuse Chinei reprezintă un răspuns de compensare a „furtului“ de proprietate intelectuală şi de tehnologii din Statele Unite.

Un nou set de taxe - pentru importuri de 16 miliarde de dolari - este în curs de examinare şi ar putea intra în vigoare în cel mult două săptămâni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite