SUA oferă Ucrainei un ajutor umanitar de aproape 370 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădire atacată de ruşi la Odesa FOTO EPA-EFE
Clădire atacată de ruşi la Odesa FOTO EPA-EFE

Statele Unite acordă un nou ajutor umanitar Ucrainei, în valoare de 368 milioane de dolari. Banii sunt destinaţi în special pentru asigurarea populaţiei ucrainene cu hrană, apă potabilă, asistenţă economică şi adăposturi.

„Angajamentul nostru faţă de poporul ucrainean este ferm”, a dat asigurări secretarul de stat Antony Blinken într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

Noua sumă „va ajuta oamenii din Ucraina şi refugiaţii care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului brutal al Rusiei”, a aduăgat şeful diplomaţiei americane.

Potrivit Departamentului de Stat, noul ajutor este în valoare de 368 de milioane de dolari, 288 de milioane de dolari de la diplomaţia americană şi 80 de milioane de dolari de la Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Potrivit lui Blinken, Statele Unite au oferit Ucrainei o asistenţă umanitară în valoare de peste 1,28 miliarde de dolari „pentru a face faţă crizei” provocate de război.

Vineri, Statele Unite au anunţat un ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina. Acest ajutor constă în furnizarea de arme cu o capacitate de precizie mai ridicată, printre care patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite