Schimbări fundamentale în sectorul apărării din întreaga lume

0
Publicat:

Ele sunt comparabile cu progresul tehnologiei militare dintre cele două războaie mondiale, a spus președintele Comitetului șefilor de stat major al forțelor armate americane, generalul Mark Milley.

Lansatoare de rachete de precizie. Foto: Arhiva Adevărul
Lansatoare de rachete de precizie. Foto: Arhiva Adevărul

Industria de apărare trece în prezent prin schimbări tehnologice fundamentale comparabile cu progresele tehnologice militare dintre cele două războaie mondiale ale secolului trecut. Această opinie a fost exprimată vineri de președintele Comitetului șefilor de stat major al forțelor armate americane, generalul Mark Milley, într-un interviu acordat Defence One.

Din punct de vedere militar, cred că trecem prin schimbări fundamentale”, a spus el. „Ultimele schimbări fundamentale au putut fi observate între Primul Război Mondial și al Doilea Război Mondial, când au fost introduse echipamente de aviație, mecanizare și urmărire. În prezent, suntem în pragul unor astfel de schimbări fundamentale, poate cele mai mari schimbări din istoria militară”.

Un semn distinctiv al schimbării actuale, potrivit lui Milley, este introducerea de arme ghidate de precizie, urmărirea de la distanță și puterea de calcul care poate procesa rapid cantități mari de informații. „Cred că țara care optimizează cel mai bine aceste tehnologii și le adaptează pentru operațiuni militare va avea probabil un avantaj decisiv la începutul următorului conflict”, a spus generalul american și și-a exprimat speranța că Statele Unite vor fi o astfel de țară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite