Regele drogurilor din Mexic, Joaquin Guzman, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele drogurilor, Joaquin Guzman, a fost arestat FOTO Reuters
Regele drogurilor, Joaquin Guzman, a fost arestat FOTO Reuters

Unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri din lume, Joaquin Guzman, fostul lider al cartelului „Sinaloa” a fost arestat, sâmbătă, de către autorităţile mexicane, a anunţat preşedintele Enrique Pena Nieto, potrivit BBC.

Joaquin Guzman este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai puternici capi ai crimei organizate din lume, prinderea acestuia reprezentând o victorie importantă pentru actualul guvern din Mexic.

Fost şef al cartelului „Sinaloa”, Joaquin Guzman s-a ocupat ani de zile cu traficul ilegal de droguri la graniţa dintre SUA şi Mexic. El a evadat în anul 2001 dintr-o închisoare de înaltă securitate ascunzându-se într-un coş de rufe.

Arestarea sa a avut loc sâmbătă dimineaţa, la ora 06.40, la staţiunea de lux Mazatlán, Joaquin Guzman fiind arestat chiar în camera sa de hotel în cadrul unei operaţiuni caracterizată de procurorul general al cazului ca fiind „impecabilă”.

„Au existat mai multe momente în care puteam să-l arestăm, însă am aşteptat cel mai bun prilej”, a anunţat procurorul general, Murillo Karam, adăugând că în tmpul operaţiunii nu au existat victime.

Pentru prinderea lui Joaquin Guzman au fost implicate atât forţe ale poliţiei din Mexic, cât şi forţe americane antidrog. După capturare, fostul lider al cartelului „Sinaloa” a fost arătat presei înainte de a fi urcat într-un elicopter şi dus la închisoare.

Joaquin Guzman a fost în ultimii ani unul dintre cei mai căutaţi infractori din lume. În acest sens, Departamentul american de Stat stabilise chiar şi o recompensă de 5 milioane de dolari pentru persoana care poate oferi informaţii în vederea capturării lui.

Averea regelui drogurilor, Joaquin Guzman, este estimată la aproximativ 1 miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. 


Citeşte şi:

Autorităţile mexicane se apropie, treptat, de „El Chapo” Guzman

Poliţia mexicană a anunţat arestarea unui „colaborator apropiat” al liderului cartelului Sinaloa, Joaquin „El Chapo” Guzman, acuzat de uciderea a peste 350 de oameni, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului pe probleme de securitate, Eduardo Sanchez.

Lordul drogurilor din Mexic ar putea fi mort

Autorităţile din Guatemala mobilizează forţele de securitate pentru cercetarea unui zone rurale în care locuitorii au declarat că a avut loc un schimb de focuri între membrii unor bande care se ocupă cu traficul de droguri. În plus, au anunţat că unul dintre morţi seamănă cu Joaquin „El Chapo“ Guzman, lordul drogurilor din Mexic, declarat de autorităţile din Chicago „inamicul public numărul unu“.

Cei mai periculoşi oameni din lume

Comandantul brigăzilor iraniene Al-Qods, generalul Kassem Suleimani, preşedintele Siriei, Bashar al Assad şi baronul drogurilor din Mexic, Joaquin Guzman, pe primele trei locuri, într-un top de 15 al celor mai periculoşi oameni din lume.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite