Reacţii după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: „Violența politică nu își are locul în societățile noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump a dat naștere unor reacții de condamnare din partea liderilor lumii. Printre cei care au avut un cuvânt de spus s-a numărat și prim-ministrul britanic Keir Starmer, care a ținut să-i transmită „cele mai bune urări” fostului lider de la Casa Albă. 

Donald Trump
Trump a fost ținta unei tentative de asasinat sâmbătă, 13 iulie. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Sunt îngrozit de scenele șocante petrecute la mitingul președintelui Trump și îi transmitem lui și familiei sale cele mai bune urări. 

Violența politică sub orice formă nu își are locul în societățile noastre, iar gândurile mele se îndreaptă către toate victimele acestui atac”, a transmis premierul britanic, într-o postare pe făcută pe X în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. 

Și prim-ministrul canadian Justin Trudeau a reacționat. El a afirmat că „violenţa politică nu este niciodată acceptabilă”. 

Sunt pur şi simplu dezgustat de tirurile îndreptate spre fostul preşedinte Trump. Nu vom putea spune niciodată de suficiente ori: violenţa politică nu este niciodată acceptabilă. Gândurile mele sunt alături de Trump, persoanele prezente şi toţi americanii”, a fost mesajul lui Trudeau. 

Prim-ministrul nipon Fumio Kishida a declarat, într-o postare pe X, că „trebuie să ne opunem ferm oricărei forme de violență care sfidează democrația”. 

Mă rog pentru recuperarea rapidă a fostului președinte Trump”, a mai transmis premierul nipon. 

Președintele Argentinei, Javier Milei, a aruncat vina asupra „stângii internaționale” și ideologiei „dăunătoare” care este gata să „destabilizeze democrațiile și să promoveze violența” pentru „a ajunge la putere”. 

De teamă să nu piardă alegerile, ei recurg la terorism pentru a-şi impune programul retrograd şi autoritar”, a reacționat președintele argentinian pe X.

Amintim faptul că Serviciile de Securitate l-au scos de urgență sâmbătă, 13 iulie, de pe scena pe Donald Trump după ce fostul președinte al SUA a căzut la pământ în timpul unor bubuituri puternice la un miting din Pennsylvania. Un participant la acest miting a murit, iar alte două persoane s-au ales cu răni grave.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite