Reacţia armatei siriene după atacul militar lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata siriană a afirmat, într-o declaraţie, că SUA, Franţa şi Marea Britanie "au lansat 110 de rachete care au vizat Siria, sâmbătă, la ora locală 03:55" , scrie CNN. În aceeaşi declaraţie se precizează că atacul nu va descuraja armata siriană „să zdrobească resturile grupurilor teroriste din Siria“.

În declaraţia, citată de CNN, se precizează că acţiunea împotriva regimului sirian "nu va descuraja forţele armate şi forţele de sprijin să continue să zdrobească resturile grupurilor teroriste din Siria", a declarat armata siriană, potrivit CNN.

Sistemele de apărare siriene "au interceptat majoritatea rachetelor, dar unele ţinte au fost lovite, inclusiv Centrul de Cercetare din Barzeh", conform aceleiaşi surse.

Trump a anunţat atacul

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat sâmbătă dimineaţă că a aprobat în colaborare cu Marea Britanie şi Franţa un atac militar asupra siturilor cu arme chimice ale Siriei, relatează BBC.

„O operaţiune în care sunt implicate şi forţele armate ale Franţei şi ale Regatului Unit este în curs de desfăşurare”, a declarat Trump într-o intervenţie televizată.

Decizia SUA, a Marii Britanii şi a Franţei vine ca răspuns în urma unui presupus atac chimic al guvernului sirian asupra oraşului Duma de sâmbăta trecută.

Agenţia Reuters a confirmat că au loc mai multe explozii aproape de capitala Siriei, Damasc.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a confirmat implicarea forţelor engleze, precizând că nu a existat „o altă alternativă decât folosirea forţei” şi că atacul nu urmăreşte „schimbarea regimului”.

Aceasta a mai adăugat că „nu putem permite ca folosirea armelor chimice să devină un lucru normal - în Siria, pe străzile din Marea Britanie, sau în orice alt loc al lumii. Am fi preferat o altă soluţie. Însă, în acest caz, aceasta nu există”.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a precizat într-un comunicat de presă că „nu putem tolera uzul recurent al armelor chimice care reprezintă un pericol imediat pentru poporul sirian şi securitatea noastră”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite