Prezidenţiale în Ecuador: Candidatul dreptei, Guillermo Lasso, pe primul loc după numărarea a 51% din voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/EPA
Imagine/EPA

Fostul bancher de dreapta Guillermo Lasso îl devansează cu peste 9% pe socialistul Andrés Arauz, după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Ecuador, potrivit rezultatelor care acoperă mai mult de jumătate din voturile numărate.

Candidatul conservator a obţinut 54,64% din voturi, faţă de 45,36% pentru moştenitorul spiritual al fostului preşedinte socialist Rafael Correa (2007-2017), conform acestor rezultate parţiale referitoare la 51,34% din buletinele de vot numărate.

Votul nul a fost de circa 17%, potrivit unui calcul al AFP, cu 925.141 de voturi.

El a fost promovat de liderul indigen de stânga Yaku Pérez, care a denunţat o fraudă după ce s-a clasat pe locul al treilea în primul tur, unde votul nul a ajuns doar la 9,55%.

Andrés Arauz s-a situat pe primul loc la scrutinul din 7 februarie cu 32,72%, faţă de 19,74% pentru Guillermo Lasso. Însă mai multe sondaje au indicat o egalitate aproape perfectă la sfârşitul campaniei pentru alegerile de duminică.

La scurt timp după închiderea zilei electorale, canalele Teleamazonas şi Ecuavisa au prezentat două sondaje realizate de ieşirea de la urne. Institutul Cedatos l-a creditat pe Guillermo Lasso cu 53,24% din voturi contra 46,76% pentru Andrés Arauz, iar Clima Social a plasat cei doi candidaţi la egalitate şi, prin urmare, s-a abţinut să publice procentaje. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite