Noul plan al teroriştilor: implanturile cu materiale explozibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care călătoresc cu avionul au o grijă în plus: experţii în securitate din SUA au avertizat liniile aeriene şi autorităţile din aeroporturi că teroriştii iau în considerare implantarea bombelor în interiorul corpurilor umane, pentru a trece de controalele din aeroporturi.

Deşi securitatea din aeroporturile din SUA a fost sporită în urma evenimentelor din 11 septembrie 2001, terorişti au dat dovadă de creativitate.

Aeroporturile sunt alertate de posibile atacuri ale teroriştilor al-Qaeda, care pot introduce chirurgical material explozibil pentru a folosi corpuri-kamikaze. Se încearcă implantarea explozibilului în abdomen, fese sau sâni astfel încât teroriştii sinucigaşi să poată trece nedetectaţi.

“Acesta este urmatorul pas logic pe care îl pot face extremiştii. Ei sunt deja experţi în fabricarea bombelor nedetectabile şi am văzut cazuri în care al-Qaeda a folosit bombe ascunse împrejurul său în interiorul corpului”, a spus expertul în securitate aviatică, Chris Yates, potrivit Mirror.

Probele găsite în reşedinţa lui Osama bin Laden evidenţiază că liderul al-Qaeda şi-a menţinut fascinaţia pentru atacurile asupra avioanelor până în ziua morţii sale.

Operaţia de implantare a explozibilului poate fi făcută cu câteva zile înainte de un atac plănuit şi teroriştii nu ar avea nevoie decât de un dispozitiv cu care să detoneze bomba, potrivit experţilor în explozibil, citaţi de AP.

“Guvernul nostru are informaţii despre doctori care şi-au oferit ajutorul extremiştilor pentru a implanta mecanisme explozibile în oameni şi animale care ar sluji atacurilor teroriste”, scrie Administraţia de securitate şi transporturi a SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite