Nord-coreenii sunt trimişi la muncă silnică dacă nu respectă măsurile anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Autorităţile nord-coreene trimit la muncă silnică cetăţenii care încalcă măsurile sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii COVID şi se adună în grupuri mai mari de 3 persoane, relatează Insider, citat de Hotnews.

„Dacă 4 sau mai multe persoane cu excepţia familiei imediate se întâlnesc zilele acestea, autorităţile de control a bolilor le trimit într-un centru disciplinar de muncă pentru că au încălcat carantina legată de coronavirus” sau amendate cu o sumă uriaşă, a declarat un rezident din sudul Phenianului pentru Radio Free Asia.

Sursa postukui de radio a declarat că ordinul a venit de la agenţia centrală responsabilă de controlul bolilor, aceasta fiind însărcinată cu prevenirea unor focare de COVID-19.

În prezent, unii nord-coreeni primesc doar o amendă pentru încălcarea măsurilor de carantină şi alţii sunt trimişi la muncă silnică.

Autorităţile nord-coreene afirmă că permit în continuare organizarea nunţilor cu respectarea unor măsuri sanitare însă în fapt acestea sparg toate adunările mai mari de 3 persoane, potrivit sursei RFA.

Acesta a relatat că nunţile au fost scutite iniţial de regula privind numărul maxim de participanţi la adunări însă că situaţia s-a schimbat după ce „numărul pacienţilor suspecţi de COVID-19 cu febră ridicată a continuat să crească aici din iunie”.

Oficial nu este raportat niciun caz de COVID-19

Măsurile sunt menite să ţină sub control răspândirea coronavirusului, cu toate că în mod oficial nu este raportat niciun caz de COVID-19.

În pofida acestui lucru liderul Kim Jong-un i-a criticat dur pe oficialii nord-coreeni pentru „iresponsabilitatea şi incompetenţa cronică” în gestionarea pandemiei, sugerând că SARS-CoV-2 se răspândeşte în ţară, în pofida faptului că autorităţile au închis complet graniţele încă din luna ianuarie a anului trecut, declanşând o gravă criză alimentară şi umanitară.

Momentan nu se ştie dacă populaţia din Coreea de Nord a fost vaccinată sau dacă a fost demarată concret o campanie de imunizare.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite