Londra: Prăbuşirea burselor creşte dependenţa de droguri şi alcool

0
0

În centrul financiar londonez, problemle cu drogurile şi alcoolul cresc într-un ritm alarmant din cauza prăbuşirii burselor, potrivit fondatorului unui serviciu de consiliere pentru dependenţă cu sediul în respectiva zonă a oraşului.

Declinul puternic al pieţelor de capital şi reducerile în masă de personal din sistemul bancar a determinat un număr record de angajaţi din City să apeleze la tratament pentru dependenţă, afirmă Richard Kingdon, fondatorul firmei de consiliere City Beacon. Kingdon a lucrat cu aproape 100 de clienţi în ultimii doi ani.

"Văd tot mai mulţi oameni care apelează la tot felul de substanţe pentru a face faţă stresului", a spus el, potrivit The Guardian.

Unul din clienţii acestuia, în vârstă de peste 40 de ani, a început să bea cantităţi mari de alcool la 25 de ani. Ulterior a trecut la cocaină şi a ajuns în imposibilitatea de a se opri din a-şi "trage bonusurile de şase cifre pe nas". De doi ani, însă, nu a mai consumat alcool şi nici droguri.

Anul trecut, Marea Britanie a urcat pe prima poziţie în Europa în privinţa consumului de droguri, potrivit raportului anual al agenţiei antidrog a UE.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri