Japonia îşi creşte bugetul alocat pentru menţinerea trupelor americane în teritoriul său

0
0
Baza Okinawa FOTO EPA-EFE
Baza Okinawa FOTO EPA-EFE

Japonia îşi va creşte din 2022 bugetul destinat menţinerii trupelor americane pe teritoriul său, spun surse diplomatice apropiate dosarului.

Este de aşteptat ca acordul asupra noului buget să fie convenit până la prezentarea proiectului de buget general pentru noul an fiscal, care începe pe 1 aprilie în Japonia. Prezentarea proiectului de buget general va fi făcută până la sfârşitul lui decembrie.

Conform unor surse diplomatice, guvernul condus de Fumio Kishida consideră că este necesar să mărească într-o oarecare măsură contribuţia Japoniei pentru menţinerea trupelor americane în teritoriu în contextul creşterii posibilelor ameninţări regionale din partea Chinei.

Negocierile pentru creşterea contribuţiei au început după vizita premierului Kishida la Washington, în noiembrie. Potrivit condiţiilor actuale ale pactului, valoarea contribuţiei Japoniei este de 1.785 milioane dolari pentru acoperirea cheltuielilor de servicii publice şi salarii ale personalului japonez din bazele militare americane din arhipelag, transmite agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.

Japonia găzduieşte peste 50.000 de militari americani şi personal auxiliar, majoritatea staţionaţi în arhipelagul Okinawa.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite