Iranul anunţă că Israelul va avea parte de „un răspuns zdrobitor din partea frontului rezistenţei”

0
Publicat:

Armata ideologică a regimului de la Teheran, cunoscută drept Gardienii Revoluţiei din Iran, anunţă că „frontul rezistenţei împotriva Israelului” este pregătit să răspundă pe măsură, după ultimele explozii care au zguduit Libanul şi care au fost atribuite israelienilor.

Hossein Salami anunţă "distrugerea totală" a Israelului. Foto EPA-EFE
Hossein Salami anunţă "distrugerea totală" a Israelului. Foto EPA-EFE

Astfel, joi, Gardienii Revoluţiei din Iran au declarat că Israelul va primi „un răspuns zdrobitor din partea frontului rezistenţei” după exploziile din Liban ale dispozitivelor de comunicaţii folosite de mişcarea şiită Hezbollah, pe care aceasta din urmă le-a atribuit Israelului, informează Agerpres, citând presa internaţională.

Vă reamintim că, două zile la rând, marţi şi miercuri, sute de pagere şi staţii de emisie-recepţie folosite de Hezbollah, organizaţie paramilitară susţinătoare a Hamasului palestinian şi, la rândul său, susţinută de Iran, au explodat în Liban, într-un atac fără precedent, soldat cu 37 de morţi şi aproape 3.000 de răniţi.

Atacurile au amplificat şi mai mult tensiunile în Orientul Mijlociu, deja marcat de războiul din Fâşia Gaza între Israel şi gruparea Hamas, iar riscul unui conflict de proporţii şi mai mari creşte cu fiecare zi.

Israelul, considerat de Hezbollah, Hamas şi Iran responsabil pentru aceste atacuri, nu a confirmat până în acest moment că s-ar afla în spatele exploziilor din Liban.

„Aceste acte teroriste, care se datorează, fără îndoială, disperării şi eşecurilor succesive ale regimului sionist, vor primi în curând un răspuns zdrobitor din partea frontului rezistenţei”, a avertizat generalul Hossein Salami, liderul Gardienilor Revoluţiei.

„Frontul rezistenţei” împotriva Israelului, cunoscut şi sub ca „axa rezistenţei”, reuneşte mişcări susţinute de Iran în regiune, precum Hamas, Hezbollah, rebelii houthi din Yemen şi chiar grupuri irakiene.

De la începutul războiului în Gaza, Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului în sprijinul mişcării islamiste palestiniene, iar armata israeliană ripostează lansând atacuri ţintite sau vizând depozite de arme şi structuri militare ale organizaţiei şiite libaneze.

În mesajul său către Hassan Nasrallah, liderul grupării Hezbollah, generalul Hossein Salami a „condamnat” atacurile de marţi şi miercuri şi a declarat că Israelul se va confrunta în curând cu o „distrugere completă”.

Iranul ameninţă Israelul cu represalii de la asasinarea, pe 31 iulie, la Teheran, a liderului Hamas, Ismail Haniyeh, atribuită Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite