India aruncă 1 miliard de dolari pe două statui-gigant, cele mai înalte din lume INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia Maharajahului Shivaji va fi amplasată lângă coasta Mumbaiului
Statuia Maharajahului Shivaji va fi amplasată lângă coasta Mumbaiului

India se pregăteşte să cheltuiască aproximativ 1 miliard de dolari pentru realizarea a două statui gigant, un monument dedicat unui rege din secolul 17 şi altul închinat unui erou al independenţei, scrie AFP.

Fiecare dintre cele două este de două ori mai înaltă decât Statuia Libertăţii, iar prima va deveni cea mai înaltă statuie din lume. 

Monumentul Maharajahului Shivaji, care include o statuie ecvestră a regelui, înaltă de 120 de metri, va avea înălţimea totală de 210 metri. 

Statuia va fi amplasată pe un ansamblu de diguri ridicat în Golful Mumbaiului (Back Bay), până în 2021, în cadrul unui proiect a cărui valoare depăşeşte 500 milioane de dolari.

Celălalt monument, intitulat Statuia Unităţii, îl va onora pe eroul independenţei Sardar Vallabhbhai Patel, are 182 de metri înălţime şi este ampalsată în statul Gujarat. 

Ea va depăşi cu 54 de metri statuia lui Buddha de la Templul Izvorului din China, care, cu cei 128 de metri ai săi, deţine în prezent titlul de cea mai mare statuie din lume. 

Aceasta urmează să fie inaugurată pe 31 octombrie, potrivit prim-ministrului Narendra Modi. 

Statuia Unităţii este un proiect de 430 de milioane de dolari. Prim-ministrul preconizează că ea va atrage „hoarde“ de turişti, aşa cum face Statuia Libertăţii din New York.

Proiecte faronice cu parfum electoral

Jurnaliştii scriu că ridicarea acestor două megaproiecte reprezintă o parte din campania pentru alegerile de anul viitor.  

În 2016, Modi a pus piatra de temelie în statul Maharashtra pentru statuia lui Shivaji, erou pentru cei 80 de milioane de membri ai comunităţii Marathi. Criticii sunt de părere că statuia de peste de 500 milioane de dolari este un mod de a câştiga voturile Marathi la alegerile de anul viitor.

Lucrul la controversatul proiect a început deja. El cuprinde un muzeu şi un parc, amplasate la 2 kilometri de coastă, ceea ce a dus la un val de nemulţumiri din partea ecologiştilor şi a lucrătorilor din industria pescuitului. 

Costurile pentru acest proiect vor creşte cu siguranţă, spun analiştii, deşi guvernul a modificat deja designul pentru a reduce cheltuielile.

INFOGRAFIE statui India
În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite