India ar putea renunţa la o ofertă de trei submarine franceze, în urma scurgerii de date de la DCNS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

India ar urma să respingă o ofertă din partea DCNS cu privire la trei noi submarine, în urma scurgerilor de informaţii a căror victimă a fost constructorul naval militar francez, potrivit unor rerezentanţi ai Apărării indiene, relatează Reuters.

DCNS a anunţat că nu are nicio informaţie în acest sens şi că negocierile cu India continuă.

Franţa şi India anchetează cu privire la o scurgere masivă de informaţii, a căror victimă a fost DCNS, cu privire la şase subarine din clasa Scorpène concepute pentru armata indiană.

DCNS a propus Indiei să-i furnizeze încă trei submarine, însă această ofertă ar urma să fie respinsă, potrivit surselor citate.

"Avem un acord pentru şase (submarine) şi vom rămâne la şase", a declarat vineri pentru Reuters un oficial de la Ministerul indian al Apărării.

"Aflăm cu stupefacţie această informaţie", a reacţionat Emmanuel Gaudez, un purtător de cuvânt DCNS. "Negocieri sunt în curs cu Guvernul şi partenerii noştri indieni. Nu am fost informaţi cu privire la o asemenea decizie", a declarat el pentru Reuters.

DCNS, un grup de construcţii navale din care grupul de apărare Thales deţine 35%, a fost victima, în 2011, a unei scurgeri de date care vizează, potrivit presei australiene, 22.000 de pagini de documente ce detaliază între altele capacităţi secrete de luptă ale celor şase şase submarine din clasa Scorpène destinate Indiei.

Ministerul indian al Apărării a transmis DCNS o scrisoare în care cere precizări cu privire la natura datelor vizate.

Cotidianul The Australian, care a dezvăluit cazul, a publicat o infimă parte a documentelor respective, fără să dezvăluie detalii despre proiectarea şi capacităţile de a fi invizibil pe radar ale submarinului.

Submarinele comandate de India sunt în curs de construcţie, pe un şantier naval din Mumbai. Primul submarin urmează să intre în serviciu până la sfârşitul anului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite