Hamas şi Fatah formează un guvern de uniune naţională

0
0
Siglele Fatah şi Hamas
Siglele Fatah şi Hamas

Mişcările rivale palestiniene Hamas şi Fatah au convenit să formeze în decurs de trei luni un guvern de uniune naţională şi să organizeze alegeri, informează miercuri mass media palestiniene.

Acordul a fost realizat în timpul întâlnirii de la Cairo, la sediul serviciilor secrete egiptene, dintre reprezentanţii Fatah şi Hamas, responsabili cu dosarul reconcilierii, Azzam al-Ahmad şi Mousa Abu Marzook.

„Trebuie să luăm măsuri imediate pentru aprobarea legii electorale de către Consiliul Naţional Palestinian (CNP, Parlamentul Organizaţiei de eliberare a Palestinei) pentru a putea să ne înţelegem asupra unei date a alegerilor“, a explicat Azzam al-Ahmad, la postul oficial de radio Vocea Palestinei.

Potrivit acestuia, „toate măsurile trebuie luate în următoarele trei luni“, în principiu înainte de 14 august.

Fatah şi Hamas au convenit să se închidă toate dosarele de reconciliere în următoarele trei luni, inclusiv guvernul de unitate naţională şi organizarea de alegeri legislative, prezidenţiale şi pentru CNP', a declarat, la rândul său, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Hamas, Sami Abou Zouhri.

Secretarul general al Consiliului revoluţionar al Fatah, Amine Maqboul, a precizat pentru AFP că s-a „convenit amânarea emiterii a două decrete“ de către preşedintele Mahmoud Abbas pentru formarea guvernului şi organizarea de alegeri. „Consultările vor continua pentru definitivarea legilor electorale în termen de trei luni, pentru ca preşedintele să poată emite aceste decrete“, a explicat Maqboul.
 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite