FOTO VIDEO Surpriza de la bordul unei „nave blestemate“ care a fost găsită la 90 de ani de la scufundare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă britanică scufundată în urmă cu 90 de ani într-un golf din Canada a fost găsită intactă de vânătorii de epave.

Timp de 39 de ani, nava construită la Glasgow în 1888 a purtat numele de „Macassa“, apoi a fost vândută şi redenumită „Manasoo“. Potrivit superstiţiei marinarilor, o navă care-şi schimbă numele este blestemată, cu atât mai mult cu cât nava s-a scufundat la un an după ce a fost redenumită, în 1928, în timpul unei furtuni, potrivit express.co.uk. 

Imagine indisponibilă

Zeci de ani, locul în care zăcea nava a rămas un mister, însă acum a fost descoperită pe fundul Lacului Huron din Canada, cu mare parte dintre bunurile pe care le avea la bord şi în acelaşi unghi în care a căzut, ceva neobişnuit, spun experţii.

Nava scunfundata

Nu au fost găsite rămăşiţe umane sau animale în epavă (nava având la bord 116 bovine în timpul furtunii), însă scafandrii au avut surpriza să găsească un Chevrolet Coupe din 1927 parcat la bordul navei.

Nava scunfundata

Acesta a aparţinut proprietarului bovinelor, Donald Wallace, care a fost singurul pasager care a supravieţuit scufundării. Căpitanul, patru marinari şi unul dintre pasageri au reuşit să se salveze, plutind într-o barcă de salvare timp de 60 de ore până au fost găsiţi. Şaisprezece persoane au murit în naufragiu. 

„Este foarte rar să vezi o maşină, un automobil, într-un naufragiu“, a declarat istoricul marin Cris Kohl. 

Specialiştii de la Societatea de conservare a naufragiilor sunt convinşi că nava nu va putea fi adusă la suprafaţă, dar speră să recupereze şi să conserve maşina pentru a fi expusă într-un muzeu local.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite