Feridun Sinirlioglu: Turcia va lansa în următoarele zile o ofensivă militară împotriva jihadiştilor din cadrul Statului Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia intenţionează să lanseze în următoarele zile o ofensivă militară împotriva reţelei extremiste sunnite Statul Islamic (SI), principalul suspect în atentatul comis luna trecută la Ankara, a anunţat ministrul turc de Externe, Feridun Sinirlioglu, informează BFM TV.

„Avem planuri de a acţiona militar împotriva lor în următoarele zile“, a declarat şeful diplomaţiei turce, referindu-se la jihadiştii din cadrul SI într-o conferinţă de presă cu privire la viitorul Orientului Mijlociu, desfăşurată la Erbil, în Kurdistanul Irakian.

Statul Islamic „ameninţă modul nostru de viaţă şi securitatea noastră“, a continuat Sinirlioglu, citat de agenţia Anadolu.

Front comun împotriva terorismului

„Chiar dacă avansarea SI a fost ţinută în frâu datorită efortului internaţional din care noi facem parte, ameninţarea este departe de a fi dispărut“, a adăugat el. Este necesar un „front comun împotriva acestui pericol“, a insistat ministrul turc.

După luni de presiuni din partea aliaţilor săi din cadrul NATO, Guvernul de la Ankara a acceptat să participe la coaliţia militară anti-SI, coordonată de Statele Unite, ale cărei avioane decolează de la baza aeriană Incirlik din sudul Turciei.

Armata turcă, care s-a angajat vara trecută într-un „război împotriva terorismului“, şi-a concentrat până în prezent operaţiunile în special împotriva rebelilor din cadrul Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK).

După atentatul sinucigaş comis pe 10 octombrie la Ankara, soldat cu 102 morţi şi peste 500 de răniţi, poliţia turcă şi-a intensificat acţiunile în mediile jihadiste din Turcia.

Potrivit Ankarei, acest atac, cel mai sângeros din istoria Turciei, a fost comandat de statul major al Statului Islamic în Siria.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite