Drona germană intră în bătălia taxiurilor aeriene INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul 2X a fost prezentat anul acesta la AERO, cel mai mare târg aviatic din Europa Foto: E-volo
Modelul 2X a fost prezentat anul acesta la AERO, cel mai mare târg aviatic din Europa Foto: E-volo

Volocopter, un startup din Germania numit anterior E-volo, a anunţat recent că a semnat cu Autoritatea de Transport din Dubai (RTA) un contract pentru servicii de taxi aerian şi că în curând va începe testarea în acest sens a unui multicopter, o dronă cu 18 rotoare.

Anunţul vine să consolideze reputaţia pe care şi-a câştigat-o Dubaiul ca poligon de teste pentru uele din cele mai originale şi futuriste soluţii de transport.

Conform acordului încheiat cu RTA, testele vor debuta în trimestrul IV 2017 şi vor dura cinci ani, spune Alexander Zosel, co-fondator al Volocopter. „Suntem foarte mândri şi recunoscători că RTA ne-a ales drept partener, după o serie de teste riguroase“, a declarat Zosel, subliniind că „standardele stricte de securitate“ ale Volocopter se numără printre motivele pentru care compania sa a fost selectată. 

Performanţe limitate

Prototipul VC200 al Volocopter a efectuat primul zbor cu echipaj uman anul trecut. Iar anul acesta, la AERO, cel mai mare târg aviatic din Europa, organizat la Friedrichshafen, Volocopter a dezvăluit şi aparatul care va intra în producţia de serie: modelul 2X. 

Drona germană de pasageri a stârnit un interes maxim, deşi nu are performanţe extraordinare: poate zbura doar 27 de kilometri la o viteză de 70 km/h. 

Autonomia maximă de zbor este de 27 de minute, la viteza optimă de croazieră de 50 km/h. Însă dacă pasagerul nu e interesat de deplasarea pe o distanţă cât mai mare, dar vrea să ajungă cât mai repede, drona poate atinge viteza de 100 km/h.

Concurenţă mare

Volocopter nu este însă singura companie care încearcă să cucerească spaţiul aerian al Dubaiului. RTA a încheiat, la începutul anului, cu fabricantul chinez de drone Ehang Inc., un contract privind furnizarea de taxiuri aeriene. 

Dronele-taxi Ehang 184, de o persoană, urmau să înceapă zborurile deasupra Dubaiului în cursul acestei luni. Şi compania Uber e în negocieri cu RTA pentru lansarea serviciului său de taxi aerian până în 2020.

INFOGRAFIE taxiuri zburatoare Dubai
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite