Consiliul oraşului Washington aprobă căsătoriile gay - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre aprobarea căsătoriilor gay de către Consiliul oraşului Washington, discuţiile pe teme climatice de la Copenhaga sau un atac sinucigaş cu bombă în Pakistan. Printre alte subiecte, unii prizonieri de la Guantanamo Bay vor fi transferaţi la Illinois, iar Londra vrea să schimbe legile după arestarea lui Livni.

Consiliul oraşului Washington aprobă căsătoriile gay. Consiliul oraşului Washington a aprobat o măsură prin care se legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex. Această măsură a trecut cu 12 voturi pentru şi 2 împotrivă, însă încă mai poate întâlni obstacole din partea Congresului. Cei mai mulţi avocaţi spun că va deveni lege până la primăvară, iar primarul Adrian M. Fenty a declarat că îşi va pune semnătura pe această lege. "Votul de astăzi este o victorie importantă nu doar pentru comunitatea gay, dar pentru toată lumea care susţine egalitatea în drepturi", a declarat consilierul David A. Catania, citat de The New York Times.

Şeful ONU doreşte semanarea unui nou tratat pe mediu. Miniştrii şi negociatorii din 193 de ţări fac eforturi pentru a face progrese în ceea ce priveşte scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră şi finanţare pentru mediu la discuţiilor de la Copenhaga, cu trei zile înainte ca liderii mondiali să încheie o nouă înţelegere. "Trei ani de eforturi s-au redus la trei zile de acţiune", a declarat şeful ONU Ban Ki-moon, citat de Reuters. Obiectivul ONU este de a semna un nou tratat anul viitor.

Pakistan: 27 de morţi într-un atac sinucigaş. O maşină cu bombă a explodat într-o piaţă publică în centrul Pakistanului, omorând cel puţin 27 de persoane, unul dintre atacurile soldate cu cei mai mulţi morţi din ultima perioadă, potrivit unui oficial citat de AFP. Această deflagraţie din oraşul Dera Ghazi Khan a venit pe fondul conflictului dintre luptătorii islamişti şi forţele de ordine pakistaneze şi urmează unei vizite din partea unui comandant de top al armatei americane, generalul David Petraeus. "Ultimul bilanţ anunţă 27 de morţi şi 53 de răniţi", a declarat pentru AFP un oficial din oraş, Hassan Iqbal. "A fost un atac sinucigaş", a mai adăugat acesta.

Prizonieri de la Guantanamo Bay, mutaţi în Ilinois. Un număr limitat de prizonieri de la închisoarea Guantanamo Bay vor fi transferaţi la o închisoare din Illinois, potrivit unor surse guvernamentale, citate de CNN. Potrivit unei scrisori primită de Cabinetul din Illinois, un număr nespecificat de prizonieri de la Guantanamo Bay va fi trimis la Centrul Corecţional din Thomson. Guvernul federal va cumpăra închisoarea şi într-o secţiune din aceasta va dispune măsuri de securitate ce vor depăşi măsurile standard.

Londra vrea să schimbe legile după arestarea lui Livni. Londra examinează "modalităţile de a schimba sistemul său legal" după ce un judecător britanic a emis un mandat de arestare contra fostului ministru israelian al afacerilor externe Tzipi Livni, "pentru a evita cazuri similare pe viitor", a declarat marţi şeful diplomaţiei britanice David Miliband. "Procedura prin care mandate de arestare pot fi cerute şi emise" fără a informa parchetul "este o particularitate rară a sistemului al Angliei şi Ţării Galilor", a remarcat ministrul într-un comunicat, citat de BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite