Comandant israelian ucis în luptele cu Hamas. 333 de soldați au murit de la începutul războiului cu teroriștii

0
Publicat:

Forțele de apărare israeliene (IDF) au anunțat joi după-amiază moartea unui ofițer superior, în timpul luptelor din Fâșia Gaza.

Salman Habaka FOTO Israel Defense Forces
Salman Habaka FOTO Israel Defense Forces

Locotenent-colonelul Salman Habaka, în vârstă de 33 de ani, comandantul Batalionului 53 al Brigăzii 188 Blindate, din Yanuh-Jat, a fost ucis în luptele cu teroriștii Hamas în partea de nord a Fâșiei Gaza, scrie Times of Israel.

Salman Habaka este ofițerul cu cel mai înalt grad care a fost ucis în timpul operațiunii terestre a IDF în Fâșia Gaza.

Moartea comandantul Batalionului 53 al Brigăzii 188 Blindate ridică la 18 numărul militarilor israelieni uciși în Gaza de la debutul ofensivei terestre.

Separat, un rezervist al Brigăzii 679 Yiftah, un soldat din Givati și un alt militar au fost grav răniți în operațiunile de peste noapte, în partea de nord a Fâșiei Gaza.

În plus, un soldat din Batalionul Corpului de Apărare a Frontierei a fost grav rănit într-un incident la granița cu Egiptul. Nu au fost oferite nici aici detalii suplimentare cu privire la circumstanțe.

De la începutul războiului, au fost uciși 333 de soldați.

Hamas deține în Gaza 242 de ostatici, potrivit cifrei actualizate joi de armata israeliană (Forţele de apărare israeliene, IDF), transmite dpa. Conform purtătorului de cuvânt Daniel Hagari, se crede că majoritatea captivilor sunt încă în viaţă, scrie Agerpres.

Luni seară, Israelul a anunţat că un soldat al IDF ţinut captiv de Hamas a fost eliberat în cursul unei operaţiuni militare.

Alţi patru ostatici au fost eliberaţi în ultimele zile de Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite