Ons Jabeur susține cauza copiilor palestinieni. Decizia luată chiar la Turneul Campioanelor

0
Publicat:

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur, dublă finalistă la Wimbledon (2022, 2023), a anunţat că donează o parte din câştigurile obţinute la Turneul Campioanelor de la Cancun (Mexic) pentru ajutorarea copiilor palestinieni, afectaţi de războiul dintre Israel şi Hamas, informează AFP.

Ons Jabeur joacă și pentru copiii din Palestina. Foto EPA EFE
Ons Jabeur joacă și pentru copiii din Palestina. Foto EPA EFE

Victorioasă în faţa cehoaicei Marketa Vondrousova (6-4, 6-3), miercuri, în faza grupelor turneului care reuneşte cele mai bune jucătoare din circuitul feminin la finalul sezonului, Jabeur a fost foarte emoţionată la interviul acordat pe teren la finalul meciului.

"Este foarte greu să vezi copii, bebeluşi murind în fiecare zi. Îmi frânge inima. Aşa că am decis să donez o parte din premiul meu pentru a-i ajuta pe palestinieni", a spus ea. "Nu pot fi fericită de această victorie cu tot ceea ce se întâmplă. Îmi pare rău, suntem aici pentru tenis, dar este atât de frustrant...

Vrea pace în lume

Nu este un mesaj politic, doar unul uman, vreau pace în lume, atâta tot", a adăugat Ons Jabeur (29 de ani), o mare vedetă în Tunisia şi prima jucătoare din lumea arabă care a atins acest nivel în tenis. "Am decis să donez premiul meu în bani pentru a-i ajuta pe copiii palestinieni", a precizat ulterior tunisianca pe reţelele de socializare.

Pe 7 octombrie, comandourile Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului din Fâşia Gaza, efectuând un atac sângeros împotriva civililor, de o amploare şi o violenţă nemaivăzute de la crearea statului Israel, în 1948. Drept represalii, Israelul a declarat război pentru distrugerea Hamas, bombardând fără încetare Fâşia Gaza.

Potrivit autorităţilor israeliene, cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de la începutul războiului, majoritatea civili şi cei mai mulţi dintre ei în ziua atacului Hamas. În Fâşia Gaza, aproape 8.000 de oameni, inclusiv 3.648 de copii, au fost ucişi începând din 7 octombrie în bombardamentele israeliene, conform Hamas.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite