China se confruntă cu cel mai mare val de COVID-19 cu varianta Delta. Care este oraşul cu cele mai multe infectări cu SARS-COV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

China se confruntă cu cel mai mare val de Covid-19 cu varianta Delta, motiv pentru care unele zone au restricţionat accesul persoanelor provenite din oraşul Dalian, aflat în nord-estul ţării, unde numărul cazurilor a crescut extrem de rapid în ultima săptămână, în comparaţie cu restul Chinei, potrivit Reuters.

Un total de 1.308 infecţii transmise pe plan intern cu simptome confirmate au fost raportate în China Continentală între 17 octombrie şi 14 noiembrie, depăşind cele 1.280 de cazuri locale de la un focar Delta din vară, arată calculele Reuters bazate pe date oficiale, citate de Digi24. 

Acest lucru marchează cel mai extins focar Delta din China, care a afectat 21 de provincii, regiuni şi municipalităţi. Este mai mic decât multe focare din alte ţări, dar autorităţile din China vor să blocheze total transmiterea, conform îndrumărilor guvernului privind toleranţa zero faţă de Sars-Cov-2.

O duzină de regiuni la nivel de provincie şi-au pus sub control focarele în câteva săptămâni, datorită implementării rapide a unui set complex de restricţii, inclusiv urmărirea riguroasă a contactelor, mai multe runde de testare a persoanelor din zonele de risc, închiderea unităţilor de divertisment şi culturale şi restricţii asupra turismului şi transportului public.

Cu toate acestea, oraşul Dalian din nord-estul ţării este blocat într-o luptă cu virusul, a declarat Wu Liangyou, un oficial din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate, în cadrul unei conferinţe de presă de sâmbătă.

Câteva oraşe din apropierea oraşului Dalian, printre care Dandong, Anshan şi Shenyang, au anunţat că persoanele care sosesc din Dalian au trebuit să fie plasate în carantină în unităţi centralizate timp de 14 zile înainte de a putea circula liber.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite