Ce țări ar putea supraviețui foametei de după un război nuclear: 6,7 miliarde de oameni ar pieri

0
Publicat:

Un nou studiu publicat recent arată care ar fi țările care ar putea supraviețui foametei cauzate de războiul nuclear, conform unei simulări specifice.

Teren arid
6,7 miliarde de oameni, din cei 8,19 miliarde existenți, ar pieri din cauza foametei

O explozie nucleară și radiațiile ulterioare ar duce rapid la moarte devastatoare, pe scară largă, dar ar avea și un impact masiv asupra aprovizionării cu alimente, având în vedere schimbările pe care le-ar provoca atmosferei, suprafeței oceanelor și capacității de a face comerț internațional. 

Aproximativ 6,7 miliarde de oameni ar muri de foame, conform unui model studiat anterior de Nature Food, un jurnal de cercetare despre producția de alimente.

Țările care nu ar înregistra pierderi de populație includ Argentina, Brazilia, Uruguay, Paraguay, Costa Rica, Panama, Haiti, Australia, Islanda și Oman, potrivit studiului.

În aceste regiuni (colorate în verde pe harta Newsweek ), „consumul de alimente poate susține activitatea fizică curentă în acea țară”.

image

La polul opus, tot ce este marcat cu roșu înseamnă că doar 1% din populație ar putea supraviețui, inclusiv Europa, SUA și Rusia.

Există unele națiuni care nu ar suferi de foame, dar ar vedea că aportul de calorii se reduce până la un asemenea punct încât „ar face oamenii să slăbească și doar activitatea fizică sedentară ar fi susținută”.

Acest scenariu, teoretic privind cel de-al doilea an de război nuclear, se bazează pe un „caz parțial al animalelor”, în care 50% din cerealele animalelor ar fi folosite pentru hrana oamenilor, iar celelalte 50% pentru hrănirea și creșterea animalelor supraviețuitoare.

Pentru comparație, celelalte scenarii sunt „cazul animalelor”, în care producția de animale este continuată, și „cazul fără animale”, în care toate animalele sunt ucise în primul an și 50 la sută din cerealele pentru animale sunt folosite pentru consumul uman.

Toate cele trei scenarii, care au folosit cifrele privind populația și aportul mediu de calorii din 2010, nu presupuneau comerț internațional.

Un studiu publicat anul trecut în revista Physics of Fluids a calculat unde ar fi cel mai sigur pentru oameni să se adăpostească în cazul în care o bombă nucleară ar fi detonată în apropiere, scrie Newsweek. Dacă acea clădire nu se află în zona cea mai apropiată de locul exploziei, caz în care ar fi vaporizată pe loc, principalul pericol în afară de radiație îl reprezintă unda de șoc uriașă produsă de explozie. Conform studiului, cel mai bun loc de adăpostire este într-o clădire robustă cât mai departe de orice ușă sau fereastră și, ideal, într-un colț al camerei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite