Barroso, Van Rompuy şi Schulz vor merge împreună la Oslo pentru a primi Nobelul pentru Pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cel al Consiliului european, Herman Van Rompuy, şi cel al Parlamentului European, Martin Schulz, vor merge împreună la Oslo pentru a ridica premiul Nobel pentru Pace decernat UE, a anunţat miercuri Schulz, relatează AFP.

"Vom merge împreună, noi trei", a declarat Schulz, care tocmai se întâlnise la Paris cu preşedintele francez François Hollande, cu o zi înaintea unui nou summit european la Bruxelles.

Preşedintele PE a precizat că s-a întâlnit marţi seara la Bruxelles cu Barroso şi Van Rompuy şi că decizia a fost luată împreună cu aceştia.

Cine dintre cei trei va rosti discursul la Oslo la 10 decembrie?, au întrebat jurnaliştii. "Nu ştiu", a răspuns Schulz. "Pentru mine nu este foarte important cine vorbeşte acolo. Simbolul este ca cele trei instituţii europene să fie acolo", a afirmat el.

Vineri, la anunţarea premiului Nobel pentru Pace, cei trei oficiali s-au bucurat de această veste, dar dispersat, a subliniat presa, invocând "disonanţa proprie Uniunii Europene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite