Zelenski, după atacul cu rachetă de la Kramatorsk: Urăsc Rusia! Un şef de guvern din UE mi-a cerut dovezi că atacul de la Bucea nu a fost înscenat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Volodimir Zelenski a vorbit într-un interviu dat unui ziar german despre atacul de la Kramatorsk, afirmând că un şef de guvern european i-a cerut dovezi despre faptul că masacrul de la Bucea nu a fost înscenat. „Urăsc Rusia! Nu mai am lacrimi să plâng”, a spus el.

Zelenski încă speră la o întrevedere cu Vladimir Putin, fiindcă „doar el poate decide când se termină războiul”. În primele zile de război, liderul de la Kiev avut mereu ochii în lacrimi: „E insuportabil să vezi copii morţi”, a spus el pentru ziarul Bild.

Întrebat despre masacrul de la Bucea şi atacul cu rachete de la Kramators, Zelenski a spus: „Nu mai am lacrimi, nici măcar nu mai pot să plâng”. Zelenski vorbeşte de crime de război şi în alte oraşe şi sate din ţară:

„Ce se întâmplă în sud, lângă Herson, la Zaporojie sau în est, nu ştim încă. Ceea ce vedem sunt oraşe complet distruse. Fără case, fără oameni. Nu ştiu ce vom găsi acolo”.

Da, urăsc Rusia, urăsc soldaţii ruşi. Când văd imaginile cu copii ucişi, fără picioare, fără braţe… Este groaznic.

Cel mai rău lucru care i s-a întâmplat în ultimele zile, spune Zelenski, a fost dialogul cu „un important politician UE, care a vrut să vadă dovezile faptului că masacrul de la Bucea nu a fost cumva pus în scenă – retorica pe care o foloseşte de obicei Kremlinul”.

Jurnalistul Bild a întrebat dacă acest politician al UE este şef de guvern european. Zelenski a răspuns că da, dar nu a vrut să-i dea numele.

Întrebat dacă Germania a fost în principal de vină că au existat întârzieri repetate în sancţiuni, preşedintele ucrainean a spus clar: „Da, unele ţări, Germania este una dintre ele, sunt împotriva embargoului pe petrol şi gaze. Mă bucur că cel de-al 5-lea pachet (al sancţiunilor UE) include embargoul cărbunelui şi lemnului.”

Germania a fost foarte precaută cu privire la sprijinirea Ucrainei. „Germania nu ne-a sprijinit cu arme. Germania a spus deschis că nu vom fi membru NATO. Dar dacă rămânem sinceri: retorica Germaniei s-a schimbat. Germania este conservatoare şi rece - dar trenul s-a mişcat”, spune Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite