Volodimir Zelenski crede că Putin mizează pe prăbușirea sprijinului occidental în războiul cu Ucraina

0
Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin mizează pe "colapsul" sprijinului occidental pentru Ucraina, a declarat miercuri Volodimir Zelenski în faţa liderilor G7, menţionând că armata rusă a "crescut semnificativ presiunea" pe front, relatează AFP, conform Agerpres.

Președintele Ucrainei,Volodimir Zelenski, ține un discurs la tribună
Volodimir Zelenski. Foto:Profimedia

"Rusia speră doar la un singur lucru: ca unitatea lumii libere să se prăbuşească anul viitor. Rusia consideră că America şi Europa vor da dovada de slăbiciune şi nu îşi vor menţine sprijinul pentru Ucraina la nivelul corespunzător", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul unei teleconferinţe cu liderii ţărilor G7.

În timp ce a recunoscut că forţele ruse se află în ofensivă pe front, Zelenski a dat asigurări că soldaţii ucraineni "rezistă la atacuri".

"Menţinem capete de pod importante în mai multe direcţii ale liniei frontului şi ne pregătim pentru următoarele etape", a spus el.

După eşecul marii contraofensive de vară a armatei ucrainene, care nu a reuşit să treacă de apărarea rusă, trupele de la Moscova au fost cele care au preluat controlul, în special în Advidvka, un oraş industrial din est.

Ajutorul militar şi financiar occidental acordat Ucrainei, crucial pentru efortul de război al Kievului, este din ce în ce mai pus sub semnul întrebării, subiect de dispute politice atât în Statele Unite, cât şi în Europa.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite