VIDEO Presa italiană: "Românii din Italia nu o vor pe Ramona Bădescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apariţiile Ramonei Bădescu la televiziunea italiană sunt contestate de către români
Apariţiile Ramonei Bădescu la televiziunea italiană sunt contestate de către români

Mai multe personalităţi româneşti din Peninsulă îi contestă titlul de „reprezentată a românilor" Ramonei Bădescu, mai ales după ultimele gafe la televiziune.

Deşi a fost numită consilier al primarului Romei pe problemele românilor, Ramona Bădescu nu este văzută cu ochi buni de comunitatea românească din Peninsulă. Mai nou, publicaţiile italiene au început să se intereseze de aceast fapt ciudat. Ultima apariţie a Ramonei la televiziunea italiană a căzut greu la stomac românilor, precizează publicaţia electronică lettera43.it .

Ramona a fost invitată de Ziua Naţională la Rai2 şi şi-a făcut aparaţia în platou în timp ce în fundal se auzea Imnul României, iar pe un ecran gigant se afla tricolorul.

Imnul celui care vroia să se arunce

Principalul reproş generat de această apariţie ţine de faptul că traducerea primei strofe a Imnului României nu a fost tocmai fericită: „Svegliati, svegliati romeno dal sogno di quello che voleva buttarsi" („Deşteaptă-te, deşteaptă-te române din somnul celui care vroia să se arunce"). Gafa a venit după ce prezentatoarea i-a cerut să traducă primele versuri din Imn.

Vezi VIDEO aici

Leontina Ionescu (53 de ani), consilier local la Marcellina (periferia est a Romei) declară pentru publicaţia citată: „Frumoasă femeie, dar mai bine să tacă; jigneşte Patria". Leontina spune că nu de puţine românii i s-au adresat rugând-o să facă ceva pentru a o opri pe Ramona.

Află ce altă gafă a mai făcut Ramona Bădescu în aceeaşi emisiune

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite