Vicepremier ungar: Maghiarii care trăiesc în comunităţi largi au dreptul la autonomie teritorială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etnicii maghiari care trăiesc în comunităţi largi au dreptul la autonomie teritorială, afirmă vicepremierul ungar Zsolt Semjen, responsabil de Politicile pentru comunităţile maghiare din străinătate, citat de MTI.

Eforturile pentru autonomie ale comunităţilor maghiare nu sunt departe de realitate, dat fiind că urmează un principiu al Uniunii Europene, a declarat vicepremierul Zsolt Semjen în cursul unei conferinţe pe tema „autodeterminării“ desfăşurată la Budapesta.

Diaspora maghiară are dreptul la autonomie culturală, iar maghiarii care trăiesc în comunităţi largi trebuie să primească autonomie teritorială, a adăugat Semjen, explicând că fiecare comunitate trebuie să îşi elaboreze propriul concept de autonomie în funcţie de propriile necesităţi. 

Guvernul Ungariei va susţine aceste planuri, dar Budapesta nu va impune planuri de autonomie comunităţilor maghiare, a precizat Semjen.

Etnicii maghiari nu trebuie consideraţi cetăţeni de rang secund în cadrul Uniunii Europene, ci trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi, a încheiat Semjen.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite