Ursula von der Leyen: „Decizia de a vaccina anti-COVID copiii e una ştiinţifică, nu politică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE
Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marţi că oamenii de ştiinţă, nu politicienii, sunt cei care ar trebui să stabilească dacă este necesar să fie vaccinaţi copiii şi adolescenţii împotriva COVID-19.

Ursula von der Leyen a fost întrebată în conferinţa de presă susţinută la finalul summitului liderilor europeni ce părere are despre dezbaterile privind necesitatea vaccinării copiilor în Europa, în contextul în care dozele de vaccin sunt limitate la nivel global, conform Politico.

„Avem nevoie de părerea oamenilor de ştiinţă cu privire la pe cine vaccinăm, cum ne vaccinăm şi în ce ordine”, a spus von der Leyen. „Nu este o decizie politică, este clar o decizie ştiinţifică, bazată pe dovezi ştiinţifice”, a mai precizat preşedinta Comisiei Europene. 

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat săptămâna trecută că vaccinarea copiilor în ţările bogate reprezintă o „catastrofă morală”, pentru că lucrătorii din domeniul sănătăţii din ţările cu venituri mai mici încă sunt nevaccinaţi şi aşteaptă să primească doze de vaccin.

Ursula von der Leyen a mai spus că, în ceea ce priveşte disponibilitatea vaccinurilor, UE se confruntă cu trei provocări majore pentru următorii doi ani: vaccinarea minorilor, momentul administrării unui alt rapel, adică unei a treia doze, şi pregătirea pentru revenirea la normalitate. 

Până la sfârşitul săptămânii, peste 300 de milioane de doze de vaccinuri vor fi livrate în ţările UE, a mai precizat von der Leyen, şi 400 de milioane până la sfârşitul lunii iunie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite