Uniunea Europeană va impune sancțiuni producătorilor de drone și rachete din Iran

0
Publicat:

Uniunea Europeană a decis să impună un set de noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete, a transmis preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite joi AFP, scrie AGERPRES.

Uniunea Europeană FOTO: Shutterstock
Uniunea Europeană FOTO: Shutterstock

„Am decis să impunem sancţiuni împotriva Iranului, am vrut să transmitem un mesaj clar” după atacul asupra Israelului, a declarat el după un summit de la Bruxelles care a reunit liderii celor 27 de ţări membre.

„Ideea este de a viza companiile care au un rol în producţia de drone şi rachete”, a adăugat acesta.

Iranul a lansat drone și rachete împotriva Israelului în noaptea de sâmbătă spre duminică ca răspuns la o lovitură din 1 aprilie asupra anexei consulare a ambasadei Iranului din Damasc, atribuită Israelului. Aproape toate rachetele și dronele au fost distruse înainte de a lovi teritoriul israelian. Atacul este primul lansat în mod direct de Iran împotriva Israelului.

Potrivit comunicatului adoptat la sfârșitul summit-ului, liderii UE solicită „tuturor părţilor să exercite o reţinere maximă şi să stea departe de orice acţiune care ar putea creşte tensiunile în regiune”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite