Un ski jet kamikaze a fost descoperit plutind în apropierea Turciei. Ar putea fi o nouă armă ucraineană VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scuter de apă modificat care transporta mai multe camere, echipament militar și era încărcat cu explozibili a fost găsit putind lângă o plajă din districtul Çatalca din Istanbul, joi.

ski jet 1539568 1280 jpg

Ambarcațiunea, despre care se crede că aparține armatei ucrainene, poate oferi o perspectivă unică asupra modului în care Ucraina a produs drone maritime improvizate.

Fotografiile vehiculului arată o „sferă de cameră electro-optică/în infraroșu deasupra ghidonului”, precum și „alți senzori”, a scris H I Sutton, analist naval, pe site-ul său.

Scaunele vehiculului au fost înlocuite cu cutii de control și o antenă Starlink, iar doi cilindri negri, probabil încărcături explozive, au fost fixați de fiecare parte a părții frontale, a scris Sutton, adăugând: „Rezervoare suplimentare de combustibil sunt, de asemenea, probabil prezente”.

Sutton a identificat ambarcațiunea ca fiind un Yamaha WaveRunner.

Vehiculul se afla probabil în derivă de ceva timp, având în vedere zona sa de operare probabilă din apropiere de Crimeea și vopseaua sa care se scrie The War Zone.

Ucraina a utilizat drone maritime cu mare succes pentru a perturba activitățile navale ruse în Marea Neagră, scufundând sau avariind mai multe nave.

Acest tip de sistem maritim fără echipaj a avut un „efect relativ mare în războiul pentru Ucraina”, a declarat pentru Business Insider Sebastian Bruns, cercetător principal la Centrul pentru strategie maritimă și securitate de la Universitatea Kiel.

„Aceste drone oferă o modalitate de a crea „zone interzise” pentru marina rusă”, a spus el.

Lipsită de o marină convențională, Ucraina a apelat la metode inovatoare pentru a contracara puterea maritimă a Rusiei. Prin gruparea dronelor maritime în escadrile, Ucraina a sperat să reproducă capacitățile unei singure nave de război.

Ucraina a dezvoltat, de asemenea, mai multe tipuri noi de drone navale, inclusiv „Sea Baby”, creditată cu avarierea podului Kerci, anul trecut, și Magura V5, care a fost implicată în avarierea corvetei Ivanoveț la începutul acestui an.

În timp ce operațiunile Ucrainei în regiunea Mării Negre s-au dovedit a fi „suficient de puternice pentru a scufunda sau dezactiva mai mult de jumătate din unitățile de mare valoare ale flotei rusești din Marea Neagră”, Rusia „are în continuare avantajul de a menține porturile și căile de navigație în pericol prin atacuri cu rachete țintite și mine ”, a declarat Bruns,

Explozii puternice au zguduit vineri baza aeriană Saki din vestul Crimeei, potrivit canalelor locale de Telegram, care au raportat lovirea unui depozit de muniții, în timp ce o stație radar a fost distrusă în atacurile efectuate cu rachete ATACMS (Army Tactical Missile System) furnizate de SUA, relatează Newsweek.

Forțele ucrainene au lovit Crimeea anexată cu patru rachete ATACMS, rănind doi militari ruși, a raportat canalul de Telegram Astra, un proiect coordonat de jurnaliști ruși independenți, citând surse din serviciile de urgență locale.

Depozitul de muniție a fost lovit la baza aeriană din localitatea Novofedorivka, în vestul țării, în timp ce stația radar a fost lovită la un amplasament rus de apărare aeriană situat la 5 km de satul Șelkovicinoie din districtul Saki, a precizat acesta.

Înregistrările video și imaginile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat incendii uriașe, aparent în Crimeea, în urma atacurilor.

Canalul de Telegram din Crimeea „Crimean Wind” a raportat, de asemenea, că un depozit de muniții a fost lovit la baza aeriană Saki, difuzând o imagine care pare să arate un incendiu și fum care se ridică pe cerul nopții.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite