Un mesaj postat pe un site islamist ameninţă Germania cu atacuri armate similare celor din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohamed Merah, asasinul de la Toulouse
Mohamed Merah, asasinul de la Toulouse

Un comunicat islamist postat pe un site apropiat al reţealei Al-Qaida ameninţă Germania cu atacuri similare celor comise de Mohamed Merah în Franţa, dacă nu va fi eliberată o islamistă, informează AFP.

Comunicatul, care nu este semnat, reia revendicarea formulată la sfârşitul lunii martie de organizaţia Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), care anunţa că îl are ostatic pe un inginer german răpit pe 25 ianuarie în Nigeria, cerând eliberarea unei femei musulmane închisă în Germania.

Textul este adresat "bătrânei Angela Merkel", cerându-i "să tragă învăţăminte din atacurile produse în Franţa" şi să o elibereze imediat pe Um Seif Allah al-Ansariya, transmite Mediafax.

Comunicatul a fost postat pe site-ul Shumukh al-Islam, apropiat de reţeaua teroristă Al-Qaida.

Mohamed Merah a ucis şapte persoane, în perioada 11 - 19 martie, în mai multe atacuri armate comise în sudul Franţei. El a fost ucis de serviciile de securitate franceze.

"Mohamed Merah nu este mort, el se află în Germania, în Marea Britanie, în America şi în toate statele care sunt ostile islamului şi musulmanilor", precizează comunicatul.

Citește și:

Franţa: campanie împotriva islamiştilor

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite