Un înalt diplomat german va deveni secretar general adjunct al NATO

0
Publicat:

Un înalt diplomat german Boris Ruge urmează să devină secretar general adjunct al NATO pentru afaceri politice şi politică de securitate, a declarat marţi un purtător de cuvânt al alianţei militare, relatează dpa.

 Boris Ruge FOTO EPA EFE
Boris Ruge FOTO EPA EFE

 Ruge urmează să o înlocuiască pe colega sa Bettina Cadenbach, care a deţinut funcţia din 2019.Boris Ruge, în vârsta de 61 de ani, este în prezent vicepreşedinte al Conferinţei pentru Securitate de la München (MSC).

El a lucrat pentru NATO în timpul războiului din Kosovo ca ofiţer de legătură la sediul din Bruxelles şi consilier politic pentru doi comandanţi ai forţelor NATO în Pristina.

De asemenea, Boris Ruge a fost şef de unitate pentru Orientul Apropiat şi Mijlociu şi Africa de Nord la Ministerul german de Externe, ambasador german în Arabia Saudită şi adjunctul ambasadorului german în Statele Unite.

În total, există în prezent opt secretari generali adjuncţi la NATO. Se aşteaptă ca Ruge să preia postul în cursul mandatului secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg la sfârşitul acestui an, scrie Agerpres. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite