Un bărbat de 96 de ani, supravieţuitor al lagărelor naziste, a fost ucis în Harkov de bombardament al ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Un bărbat în vârstă de 96 de ani, care a supravieţuit după ce a fost închis în patru lagăre de exterminare naziste, a fost ucis în urma unui bombardament care a lovit vineri apartamentul său din oraşul ucrainean Harkov, relatează The Guardian care citează presa germană.

Potrivit Memorialului lagărului Buchenwald, care a anunţat informaţia, bărbatul s-a născut în 1926 în regiunea Sumi.

Bărbatul a fost condamnat la muncă silnică în Germania, în 1942. După o tentativă de evadare, a fost trimis în lagărul de la Buchenwald în 1943.

Acesta a fost închis în lagărele naziste Buchenwald, Peenemünde, Dora şi Bergen-Belsen, potrivit sursei citate. 

Zelenski: Este a 25-a zi de când armata rusă încearcă în zadar să găsească „nazişti” imaginari

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski remarcă, într-o postare pe Facebook, că este a 25-a zi de când armata rusă încearcă în zadar să găsească „nazişti” imaginari şi că, ceea ce este şi mai important, militarii ruşi nu găsesc drumul către casă, motiv pentru care soldaţii ucraineni îi ajută să găsească calea către „judecata Domnului”.

„Este deja a 25-a zi de când armata rusă încearcă în zadar să găsească nazişti imaginari de care au afirmat că vor să apere poporul nostru. Tot aşa cum încearcă în zadar să găsească ucraineni care să-i întâmpine cu flori. Şi, cel mai important, militarii ruşi nu pot găsi drumul către casă. Tocmai de aceea, soldaţii ucraineni îi ajută să găsească calea către judecata Domnului”, a scris preşedintele ucrainean pe Facebook noaptea trecută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite