Ultimatum terifiant dat de jihadişti suedezilor: „Vă convertiţi la islam în termen de trei zile sau veţi fi decapitaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesaje înspăimântătoare ce poartă semnătura grupării Stat Islamic au cutremurat Suedia. În câteva oraşe din ţară, printre care şi Stockholm, mulţi oameni au intrat în panică după ce au găsit în cutiile poştale scrisori de ameninţare cu moartea, relatează presa britanică.

Scrise în suedeză, mesajele le-au dat fiori oamenilor. „Trebuie să alegeţi dintre aceste trei variante: 1. Vă convertiţi la islam 2. Plătiţi jizya (taxă religioasă) pentru protecţie 3. Dacă nu, veţi fi decapitaţi“, au anunţat semnatarii acestor scrisori, menţionând că poliţia nu va putea salva civilii de la moarte. 

„Voi, cei care nu sunteţi credincioşi, veţi fi decapitaţi peste trei zile în propria voastră casă. Apoi vă vom dinamita cadavrele putrezite“, se adaugă în mesaj.

image

Speriaţi, oamenii au alertat imediat autorităţile, care au lansat o anchetă în acest caz.

Potrivit poliţiei suedeze, astfel de mesaje au fost găsite săptămâna aceasta de cetăţeni din Ronneby, Sigtuna, Västerås, precum şi din Stockholm.

Presa locală suedeză a relatat că printre cei care au primit ameninţări se numără şi doi musulmani de orgine irakiană, solicitanţi de azil. 

Şeful poliţiei din oraşul Sigtuna a declarat că deocamdată nu este clar dacă ameninţările sunt reale, dar a dat asigurări că autorităţile tratează cazul cu toată seriozitatea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite