Ucraina vizează prin loviturile împotriva Rusiei complexul militar-industrial al țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loviturile ucrainene din ultima perioadă împotriva Rusiei vizează companiile din complexul militar-industrial al țării, a precizat șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, scrie AFP, conform Agerpres.

Contraofensivă ucraineană FOTO: Profimedia
Contraofensivă ucraineană FOTO: Profimedia

Atacurile ucrainene vizează "în primul rând companii din complexul militar-industrial rus", a declarat Budanov într-o apariţie publică în cursul conferinţei internaţionale Yalta European Strategy (YES) organizată la Kiev. Budanov a precizat printre altele că o fabrică rusă care producea cipuri electronice pentru rachetele Iskander, adesea folosite de Rusia pentru a bombarda Ucraina, a fost atacată "recent".

Atacurile ucrainene cu drone și acțiunile de sabotaj împotriva Rusiei s-au înmulțit în ultimele luni, lovind Moscova și alte regiuni rusești, uneori adânc în teritoriul rus, Kievul revendicând tot mai mult responsabilitatea pentru aceste acțiuni. "Exploziile din ţara agresoare trezesc puţin societatea, dar nu au avut încă un efect masiv, din păcate pentru noi", a spus Budanov, în timp ce a precizat că aceste atacuri vor generala în cele din urmă "probleme considerabile" ruşilor. "Este doar o chestiune de timp", a accentuat Budanov. "Acest lucru este important şi asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi: nicio persoană civilă nu a suferit, orice ar spune ei (ruşii)", a mai spus acesta.

Budanov a dat asigurări că eforturile contraofensivei ucrainene, care avansează încet după luna iunie, va continua şi după sfârşitul verii, mai propice mişcărilor de trupe. "Operaţiunea ofensivă va continua în toate direcţiile", a spus Budanov. "Nu suntem în Africa şi nu avem cu adevărat un sezon ploios", a mai subliniat el. Budanov a recunoscut, însă, că schimbarea vremii ar putea avea un impact "negativ" asupra înaintării forțelor ucrainene pentru că "este mai greu să duci războiul în frig, în umezeală şi în noroi".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite