Ucraina a pierdut de 7,5 ori mai puține trupe decât Rusia în Bahmut. Ce oficial spune asta

0
Publicat:

Pierderile Ucrainei în bătălia de la Bahmut au fost de 7,5 ori mai mici decât cele ale Rusiei, a declarat șeful Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksiy Danilov.

Orașul bahmut este aproape complet distrus FOTO: Profimedia
Orașul bahmut este aproape complet distrus FOTO: Profimedia

Danilov a declarat că Rusia a pierdut 22.816 persoane la Bahmut, de la 1 septembrie 2022, adică din momentul în care infractorii condamnați recrutați din închisori au început să suplimenteze trupele rusești din prima linie.

Mercenarii Grupului Wagner și recruții lor din închisori au jucat rolul principal în asaltul Rusiei asupra orașului, care a durat 10 luni.

Când a fost întrebat de ce Ucraina a apărat Bahmut cu atâta tenacitate, Danilov a spus că apărătorii Ucrainei trebuie să își apere orașele și nu au dreptul să le abandoneze.

Potrivit mai multor relatări, Ucraina a suferit, de asemenea, multe pierderi la Bahmut. Mai mulți soldați care au luptat acolo au descris un mediu brutal, cu o probabilitate foarte mare de a muri sau de a fi rănit, în conversațiile cu Kyiv Independent.

Bahmut a fost ocupat efectiv la sfârșitul lunii mai.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Malyar, a declarat că forțele ucrainene încă mai dețin marginile sud-vestice ale orașului aflat în ruină.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite