Ucraina a băgat în luptă și cea mai puternică unitate a sa, Brigada 82 Aeropurtată. Militarii de elită operează numai armament occidental

0
Publicat:

Armata Ucrainei a aruncat în sfârșit în luptă și cea mai puternică unitate a lor, Brigada 82 Aeropurtată, care are în dotare numeroase echipamente de luptă occidentale, inclusiv tancuri Challenger 2.

Brigada 82 Aeropurtată este considerată un vârf de lance al contraofensivei Ucrainei FOTO Facebook
Brigada 82 Aeropurtată este considerată un vârf de lance al contraofensivei Ucrainei FOTO Facebook

Conform Forbes, cei 2.000 de militari ai unității au intrat în acțiune în timpul misiunilor ofensive către Robotîne, unul dintre satele fortificate de ruși în regiunea Zaporojie. Pe lângă tancuri britanice, militarii de elită din Brigada 82 Aeropurtată mai operează și vehicule de luptă occidentale (40 de Marder și 90 de Stryker), dar și 24 de obuziere americane M119. De precizat că militarii din această unitate, care este considerată un vârf de lance al contraofensivei Ucrainei, au fost antrenați în Marea Britanie unde au și luat primul contact cu armamentul occidental.

Brigada 82 și unitatea sa soră, Brigada 46 Aeropurtată, au fost printre ultimele unități importante pe care Statul Major condus de generalul Valeri Zalujnîi le mai ținea în rezervă. Prin aruncarea lor în luptă ucrainenii își pot spori substanțial puterea de foc de-a lungul uneia dintre axele ofensivei lor din sudul țării, cea care se întinde preț de peste 70 de kilometri între satul Robotîne și orașul ocupat Melitopol aflat în apropierea coastei Mării Negre.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite