Transcriptul înregistrării cu camera ascunsă The Sunday Times

0
0

Eurodeputatul Adrian Severin a fost înregistrat de reporterii publicației britanice The Sunday Times cu o cameră ascunsă în biroul său din Strasbourg, Franța, când aceștia au pretins că sunt lobby-iști și i-au cerut să depună un amendament la o lege europeană.Vă prezentem transcriptul imaginilor video pe care The Sunday Times le-a postat în cazul Adrian Severin.

Urmărește aici video-ul în care Adrian Severin vorbește cu presupușii lobbby-iști

Reporterii sub-acoperire se întâlnesc cu Adrian Severin în biroul său din Strasbourg.

Aceștia îl întreabă dacă îi pot ajuta pe clienții lor prin depunerea unor amendamente la unele legi în Parlamentul European.

În înregistrarea care urmează, veți auzi doar vocile lui Adrian Severin și ale reporterilor.

Camera ascunsă nu a reușit să îl prindă pe eurodeputat în cadru.

The Sunday Times (TST): "Ați putea să faceți un amendament pentru noi?"

Adrian Severin (AD): "Da, da, ok, deci apoi vom vedea ce se poate face. Aș putea să fac un amendament...aș putea ruga un coleg să facă amendamentul."

Reporterii se întâlnesc cu Severin în martie. Acesta le spune că a aranjat ca amendamentul să fie făcut în numele clientului lor.

TST: "Deci, spune-ți-mi ce s-a întâmplat până acum, ați făcut amendamentul?"

AD: "Deci, a fost un amendament depus de cineva de la grupul PPE și consider că este o chestiunde de principiu ca acest lucru să fie făcut cât mai des pe viitor pentru că este mult mai bine dacă asta, dacă lucrăm prin oameni, acesta făcând amendamentul din credința personală că este bine să facă astfel, nu doar pentru că l-am rugat eu să-l facă."

TST: "Pe cine ați găsit să vă depună amendamentul?"

AD: "Cine? Este Bodu, Sebastian Bodu, este un român, un alt român."

TST: "Da, da, îi recunosc numele."

AD: "Da, dar după cum știți, ca să răspund, dacă a fost ușor sau nu... Deci, în primul rând a trebuit să mergem în grupuri diferite să vedem unde anume am putea să găsim pe cineva. În al doilea rând, a fost important să, deci am încercat la mai mulți și ei nu au acceptat. Deci, în final, cu el am încercat să-i explic care este scopul. Dar într-un final a înțeles și a fost de acord cu ideea, el considerând, de fapt, că este un lucru corect și nu făcând-o doar pentru că eu i-am cerut-o."

TST: "A înțeles că dumneavoastră făceați acest lucru în numele unui client?"

AD: "Nu, nu i-am spus nimic."

Reporterii îl întreabă pe Severin cât de mult îi va costa pentru ca acesta să aranjeze ca amendamentele să fie făcute.

TST: "Când oamenii ne trimit facturi, aceștia de obicei ne taxează pe zi de lucru. Dumnavoastră aveți jumătăți de zile. Este dur."

AD: "Da, da. Cred că, pentru că eu nu am contat cu adevărat, cred că pentru așa ceva va fi pentru două sau trei zile, este bine, ce credeți?"

TST: "Da, sigur. Deci asta ar fi, să zicem, 12.000 de euro."

AD: "Da."

TST: "Pentru trei zile."

AD: "Da."

Citește și: Adrian Severin: „Sunt scârbit, îmi vine să mă las! Nu am primit bani, nu am făcut nimic ilegal!"

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite