Televiziunea publică din Grecia va relua difuzarea de jurnale de ştiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radioteleviziunea publică greacă va relua difuzarea de buletine de ştiri înainte de sfârşitul lunii, a dat asigurări ministrul adjunct al Culturii, Pantelis Kapsis, însărcinat cu crearea unui nou post public, informează EFE. Până la crearea noii entităţi publice NERIT, în procesul de tranziţie, 80% dintre locurile de muncă vor fi ocupate de vechii angajaţi ai ERT.

Kapsis a declarat, în timpul unei intervenţii la o televiziunea greacă privată, că, până acum, au fost primite 8.000 de solicitări pentru 2.000 de locuri de muncă de care va dispune noua entitate provizorie - iar contractele se vor încheia pentru trei luni - până la crearea noului post public NERIT.

În total, au fost primite 1.000 de cereri de la persoanele angajate în radioteleviziunea publică ERT, a cărei închidere bruscă în iunie a provocat un val de proteste în interiorul şi în afara ţării. Kapsis a promis că în timpul acestui proces de tranziţie şi până la funcţionarea deplină a NERIT, 80 % din locurile de muncă vor fi ocupate de vechii angajaţi ai ERT.

Ministrul adjunct a subliniat că postul de televiziune va începe să emită în direct în termen de două săptămâni, dar a precizat că nu va putea funcţiona în mod normal până când vechii angajaţi nu vor evacua sediul. De la începutul lui iunie, jurnalişti, tehnicieni şi personal administrativ ţin ocupat sediul ERT din Atena, de unde au continuat să transmită pe Internet.

Din 10 iulie, cele trei canale care formau ERT au recuperat frecvenţa, însă acestea nu transmit decât documentare şi filme vechi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite