Statele Unite acordă Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 17,7 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele american Joe Biden purtat luni o discuţie cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko despre criza din estul Ucrainei şi l-a anunţat pe liderul de la Kiev că ţara sa va oferi un ajutor suplimentar de 17,7 milioane de dolari pentru nevoi elementare precum alimente, adăpost şi apă, a anunţat Casa Albă, citată de Reuters.

Biden şi Poroşenko au discutat despre eforturile depuse de Ucraina în domeniul reformelor, a anunţat Casa Albă într-un comunicat. De asemenea a fost precizat faptul că ajutorul va fi trimis sub forma alimente, medicamente, lucruri necesare pentru adăposturi sau apă.

„Vicepreşedintele a salutat numirea unui nou şef al biroului anticorupţie şi a încurajat implementarea ulterioară a reformelor din domeniul statului de drept, inclusiv măsuri antimonopol şi reforma justiţiei”, mai arată comunicatul Casei Albe.

Biden i-a spus lui Poroşenko faptul că Statele Unite sunt gata să dea Ucrainei un împrumut de un miliard de dolsari, ca parte a sprijinului financiar pentru anul 2015.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a aprobat un pachet financiar în valoare de 1,8 milioane de euro care să ajungă în conturile administraţiei ucrainene. prima tranşă, de 600 de milioane de euro, ar urma să fie virată în vara acestui an, potrivit Russia Today.  

Economia Ucrainei trece prin cea mai gravă criză de la obţinerea independenţei în 1991.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite